pict1022W październiku 2011 roku rozpoczęły się zajęcia praktyczne: Kuchnie regionalne Polski i innych narodów. Uczniowie będą mieli okazję w ramach realizacji zajęć poznać: nasze rodzime tradycje kulinarne, smaki Lubelszczyzny i Mazowsza, potrawy ze znanych krajów europejskich, dania z Półwyspu Iberyjskiego, z Bliskiego Wschodu, Meksyku, tradycyjne potrawy azjatyckie, tradycje kulinarne Dalekiego Wschodu.

Galeria zdjęć

Zajęcia mają na celu:
• przygotowanie do wykonywania zawodu,
• integrację wiedzy i umiejętności z przedmiotów zawodowych,
• stymulowanie samorozwoju zawodowego,
• zwiększenie umiejętności zawodowych.

Zajęcia będą prowadzone przy wykorzystaniu zakupionego sprzętu gastronomicznego oraz sprzętu multimedialnego, a każdy uczestnik otrzyma pomoce dydaktyczne i promocyjne.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć