Spis treści
Strona 2 z 5
NAPÓJ JABŁKOWO-POMARAŃCZOWY (5 porcji)
Składniki:
- Jabłka 1200 g
- Pomarańcze 480 g
- Cytryna 120 g
- Goździki 5 szt.
- Cukier brązowy kostki 6-8 szt. (doprawić wedle uznania)
- Mięta listki do dekoracji
Sposób wykonania:
ü Przeprowadź obróbkę wstępną owoców.
ü Jabłka podziel na cząstki, wyciśnij sok w sokowirówce.
ü Sok jabłkowy podgrzej z przyprawami (90°C).
ü Wyfiletuj 4 pomarańcze. Z cytryny i pomarańczy wyciśnij sok.
ü Do szklanek włóż kostki cukru i filety pomarańczy.
ü Dodaj sok z cytryny i pomarańczy.
ü Zalej gorącym, przecedzonym sokiem z jabłek.
ü Udekoruj listkami mięty.
Wykonanie: Zuzanna Kazanecka, Maciej Kaniewski, Kamil Chwesiuk.
KISIEL TRUSKAWKOWY
KISIEL TRUSKAWKOWY (4 PORCJE)