SAŁATKA RYŻOWA Z KURCZAKIEM
MUS Z KASZY MANNY
Mus z kaszy manny
16 kwietnia odbyła się lekcja otwarta przeprowadzona metodą projektu w klasie 1 Td z przedmiotu technologia gastronomiczna. Tematem lekcji było sporządzanie potraw z owoców. Młodzież klasy 1 Td przygotowała następujące potrawy: sałatka owocowa, napój jabłkowo-pomarańczowy, kisiel truskawkowy, zupa ze śliwek i jabłek, galaretka z czarnej porzeczki. Oto wyniki ich pracy.
SAŁATKA OWOCOWA
SAŁATKA OWOCOWA (4 porcje)
CHŁODNIK MAZOWIECKI
Chłodnik mazowiecki
Witam wszystkie osoby zainteresowane gastronomią. Strona "Kulinarny Kącik" została stworzona z myślą o Was.
Poświęcona będzie potrawom, które młodzież klas gastronomicznych przygotowuje na zajęciach technologii gastronomicznej. Wspólnie z młodzieżą klas 1 Td i 2 Tc będziemy umieszczać wyniki naszej pracy. Oto pierwsze potrawy.
CIASTO ZEBRA
Strona 2 z 3