konkurss14 marca, podczas Dnia przedmiotów gastronomicznych na 6 i 7 godzinie lekcyjnej odbył się konkurs wiedzy gastronomicznej utrzymany w konwencji programu 1 z 10. Był on adresowany  do uczniów klas drugich uczących się w zawodach nie gastronomicznych. W turnieju  wzięło udział 10 uczennic z klas: 2a, 2b, 2k, 2l i 2s.

Uczestniczki zmagały się z pytaniami dotyczącymi tematów gastronomicznych. Konkurs, którego celem jest idea promocji prawidłowego odżywiania się i zdrowej żywności, składał się z 3 rund (I - pytania dla wszystkich, II -  rywalizacja i eliminacja,
III - finał).

Po długich zmaganiach  wyłoniliśmy następujących zwycięzców:

1 miejsce -  Aleksandra Łomnicka (kl. 2 Tk; wychowawca: p. Katarzyna Słoma)

2 miejsce  -  Agata Antoniuk (kl. 2Ts; wychowawca: p. Marta Sawtyruk)

3 miejsce - Aleksandra Kowalewska (kl.  2Ta; wychowawca: p. Katarzyna Stelmaszuk)

                Uczennice otrzymały nagrody gastronomiczne, które na pewno przydadzą się podczas przygotowywania potraw.

                Serdecznie gratulujemy zwycięzcom, jak również wszystkim uczestniczkom, które dzielnie walczyły o miejsce w finale.  Dziękujemy wychowawcom klas drugich biorących udział w konkursie
za wytypowanie przedstawicieli poszczególnych klas.  Konkurs przygotowały i przeprowadziły nauczycielki przedmiotów zawodowych gastronomicznych: Wioleta Kuliczanka, Elżbieta Horodecka
i Jolanta Gromelska wraz z klasą 2 Tm.

 W przyszłym roku, do udziału w konkursie zapraszamy przedstawicieli obecnych klas pierwszych
w zawodach nie gastronomicznych. Dla tych, którzy wykażą się wiedzą o żywieniu przewidziane są atrakcyjne nagrody. Zapraszamy!